donderdag 9 juni 2016

Applecrumble!

Voor mijn lieve vriendin Stephanie die een lekker recept zoekt voor een applecrumble om in haar nieuwe ramequinbakjes van le Creuset te doen, bij deze mijn favoriete recept. Het speciale is dat er in de crumble gemalen hazelnootjes worden verwerkt, heerlijk! En de crumble zelf wordt gemaakt door een straaltje gesmolten roomboter door de droge ingrediënten te gieten, een heel gemakkelijke manier om mooie kruimels te maken. 


Good Food Channel


Ingrediënten
Appelvulling
1 kilo geschilde appels in schijfjes
50 gram rietsuiker
1 theelepel kaneel
eventueel rozijnen (ben ik niet gek op dus die laat ik weg)

Deeg
175 gram bloem
50 gram rietsuiker
50 gram grof gemalen hazelnoten
mespuntje zout
100 gram gesmolten roomboter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge ingrediënten voor het deeg en roer hier in een met een vork in een dun straaltje de gesmolten boter door. Meng dit vervolgens met je vingers tot een kruimelig deeg. Laat dit mengsel een half uurtje opstijven in de koelkast.

Vet een ovenschaal of een aantal kleine schaaltjes in en vul deze met een mengsel van de appels, het rietsuiker en de kaneel. Bedek de appel met het kruimeldeeg en laat de crumble in 20 minuten tot een half uurtje goudbruin en gaar bakken in het midden van de oven.

Warm geserveerd heerlijk met koude vanillevla, slagroom of roomijs.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten